Petica
Datum
filmski program
PANORAMA
Ederlezi rising
Srbija / 85 min / 2018
3.7. u 21:45, Ljetna pozornica Tuškanac
Zemlja:
Srbija
Redatelj:
Lazar Bodroža
Uloge:
Sebastian Cavazza, Stoya, Marusa Majer
Žanr:
SF drama / romance, 85min
Official Trailer
Sinopsis: "Ederlezi rising" je uzbudljiva SF romansa smještena u blisku budućnost, koja prati pionirsku svemirsku misiju na Alfu Centauri, u organizaciji multinacionalne tvrtke Ederlezi Corporation. Ederlezi regutira Milutina, slavenskog kozmonauta uvježbanog u novoreformiranom futurističkom Sovjetskom savezu, s kojim u misiju kreće i Nimani, ženski android programiran za ispunjavanje svih njegovih želja.

Prvi dugometražni igrani film Lazara Bodrože, jedan od rijetkih SF filmova snimljenih u Srbiji, iznimna estetska kvaliteta i ekspresivnost, ljubavna SF priča prožeta erotikom i egzistencijalistička drama s američkom ex-porno divom a današnjom poznatom blogericom Stoyom i poznatim slovenskim glumcem Sebastianom Cavazzom u glavnim ulogama.
Bio: Lazar Bodroža rođen je 1983. i diplomirao je na Fakultetu primijenjenih umjetnosti u Beogradu. Suosnivač je studija Metaklinika, član Kosmoplovaca, auto knjige Zakon i redatelj interaktivnog filma Über Life. Godine 2011. proglašen je jednim od TOP 20 svjetskih vizualnih umjetnika do 30 godina. Njegov "Ederlezi rising" osvojio je nagradu Beogradski pobednik, za nabolji film na Festu.