Petica
Datum
filmski program
SRETAN ROĐENDAN!
INVAZIJA TJELOKRADICA
SAD / 115 min / 1978
2.7. u 21:45, Ljetna pozornica Tuškanac
Zemlja:
SAD
Redatelj:
Philip Kaufman
Uloge:
Donald Sutherland, Brooke Adams, Jeff Goldblum
Žanr:
SF / horor / triler, 115min
Official Trailer
Sinopsis: Invazija tjelokradica je američki sci-fi suspence iz 1978. koju je režirao Philip Kaufman. Objavljen 22. prosinca 1978., ovo djelo zapravo je remake filma istog naslova iz 1956, koji se temelji na romanu The Body Snatchers Jack Finneyja. Matthew Bennell (Donald Sutherland) pretpostavlja kako je pritužba Brooke Adams na čudno raspoloženje supruga bračno pitanje. Međutim, nakon sve više sličnih zapažanja iz njegove okoline, počinje se brinuti, a kada pisac Jack Bellicec (Jeff Goldblum) i njegova supruga (Veronica Cartwright) otkriju mutirani leš – više nema mjesta sumnji. Opsjednut nevidljivim neprijateljem, Bennell mora raditi brzo, prije nego što se grad uništi.

Invazija tjelokradica (Invasion Of The Body Snatchers, 1978.) briljantan je SF režiji Philipa Kaufmana o prikrivenoj invaziji vanzemaljaca, savršen remake istoimenog klasika iz 1956. godine film je kakav današnji Hollywood može samo sanjati. Legendarni Donald Sutherland u borbi protiv vanzemaljskih klonova koji osvajaju Zemlju napeti je SF triler koji će vas do posljednjeg iznenađujućeg kadra držati na rubu sjedala!
Bio: Philip Kaufman je američki redatelj i scenarist koji je režirao više od 15 filmova u karijeri dugoj preko 5 desetljeća. Svog zboje svestranosti i neovisnosti često je opisivan "maverickom" čiji filmovi uvijek izražavaju osobnu viziju.