Petica
Datum
filmski program
ORIENT EXPRESS
Outrage Coda
Japan / 104 min / 2017
30.6. u 23h, Ljetna pozornica Tuškanac
Zemlja:
Japan
Redatelj:
Takeshi Kitano
Uloge:
Takeshi Kitano, Toshiyuki Nishida, Tatsuo Nadaka
Žanr:
triler / akcija, 104min
Official Trailer
Sinopsis: Pet godina nakon što je preživio opći rat između moćnih obitelji Sanno i Hanabishi, bivši "boss" jakuza, Otomo, sada radi u Južnoj Koreji, za stanovitog gospodina Changa. Relativno sitan incident rastuću napetost između Chang Enterprises i Hanabishija pretvorit će u novi sukob. Stvar izmiče kontroli i u samom vrhu obitelji Hanabishi kreće žestoka borba za premoć. U trenutku kad je u opasnosti život samog gospodina Changa, odani se jakuza Otomo vraća u Japan poravnati račune, na svoj način.

Posljednji dio u 'Outrage' serijalu legendarnog japanskog filmaša i glumca Takeshija Kitana donosi još jedan sjajan akcijski spektakl i potpuno novi val nemilosrdnih krvoprolića, ali potpuno očekivanih za tradicionalni žestoki japanski triler. Za sve ljubitelje (i ne samo njih) filmske genijalnosti Beat Takeshija!
Bio: Takeshi Kitano u početku je želio postati inženjer, no izbačen je iz škole zbog buntovnog ponašanja. Počeo se baviti komedijom, pjevanjem i plesom, a dok je radio u jednom noćnom klubu s nastupima komičara i striptizom, zgrabio je šansu koja mu se pružila kad se jedan komičar razbolio i stao je za mikrofon umjesto njega. Uskoro je krenuo i u glumačke vode. Sudbonosne 1994. doživio je ozbiljnu motociklističku nesreću u kojoj je umalo poginuo. Nesreća mu je promijenila pogled na život i postao je aktivni slikar. Ta se promjena može vidjeti u njegovim kasnijim filmovima, koji više važnosti daju estetici filma.