Petica
Datum
‘luminar’ Jedinstvena izložba filmske čarolije!
Header

Paolo Gentilini, redatelj i majstor vizualnih specijalnih efekata za film, autor je neodoljive multimedijalne izložbe „Luminar“ koja će biti otvorena u Tunelu Grič u Zagrebu 24. lipnja 2018.

Izložba se sastoji od snažnih vizualnih instalacija koje “uključuju” svakog gledatelja u postapokaliptični scenarij, a autor izložbe, imitirajući filmski set, gledateljima pruža privid snimanja filma i filmsku čaroliju.

Cilj je “Luminara” uključiti gledatelje i u potpunosti ih “uroniti” u iskustvo kako bi, hodajući kroz mračne elemente izložbe, koristili sva svoja osjetila i na taj način doživjeli svoje okruženje. Paolo Gentilini, filmski stvaratelj, educiran u Pragu (Prague Film School), Londonu (Escape Studios) i Los Angelesu (New York Film Academy), spojio je stvarnost i film uživo stvarajući atmosferu koja je prikazana na fotografijama, dajući gledateljima dojam hodanja kroz filmski set, no bez kamera koje snimaju.

Projekt se sastoji od 8 velikih digitalno obrađenih fotografija (1.5×2 metra), zvučnih efekata, umjetničkih instalacija i SFX efekata. Uz navedeno, gledatelji će biti u mogućnosti uživati u posebnoj informativnoj video projekciji koja će ilustrirati autorov kreativan proces miješanja VFX-a i “live action” fotografije.

Fotografije borbi u postapokaliptičnom scenariju simboliziraju stvarnost u kojoj živimo i žele motivirati svakoga pojedinca na duboku introspekciju kao i na vrednovanje vlastitoga životnog puta i života.

Ne propustite “Luminar” – jedinstvenu izložbu filmske čarolije u regiji!

TEASER IZLOŽBE:

https://www.paologentilini.com/