Petica
Datum
filmski program
SRETAN ROĐENDAN!
ISTJERIVAČ ĐAVOLA: REDATELJEVA VERZIJA
SAD / 128 min / 1973
4.7. u 21:45, Ljetna pozornica Tuškanac
Zemlja:
SAD
Redatelj:
William Friedkin
Uloge:
Ellen Burstyn, Max von Sydow, Linda Blair
Žanr:
horor / triler, 122min
Official Trailer
Sinopsis: Egzorcist je američki nadnaravni horor film 1973., kojeg je William Peter Blatty prilagodio iz istoimenog romana iz 1971., u režiji Williama Friedkina. Jedan od najprofitabilnijih horora ikad, ova priča o egzorcizmu temeljena je na stvarnim događajima. Kada se mlada Regan (Linda Blair) počne ponašati čudno - njezina zabrinuta majka (Ellen Burstyn) traži medicinsku pomoć, no bez uspjeha. Lokalni svećenik (Jason Miller), međutim, misli da je djevojka opsjednuta i podnosi zahtjev za izvršenje egzorcizma, a crkva šalje stručnjaka (Max von Sydow) u pomoć.

Istjerivač đavola: Redateljeva verzija (The Exorcist: Director's Cut, 1973.) i nakon 45 godina smatra se najstrašnijim filmom svih vremena. Remek-djelo Williama Friedkina o djevojčici opsjednutoj vragom osvojilo je dva Oscara i postalo jedan od najprofitabilnijih horora ikada, a Fantastic Zagreb donosi vam ultimativnu redateljevu verziju klasika popularno nazvanog Kum horora! Film koji se pogleda i nikad ne zaboravlja!
Bio: William Friedkin (rođen 29. kolovoza 1935. u Chicagu, Illinois), američki je filmski i televizijski redatelj, producent i scenarist, najpoznatiji po režiji filmova Egzorcist i Francuska veza početkom sedamdesetih.